dissabte, 27 de juny del 2009

Clica Catalunya Ràdio: 10 emissores per internet

Clica Catalunya Ràdio: 10 emissores per internet


Catalunya Ràdio ens presenta en un sol panell les 10 emissores que ofereix per internet. Més facilitat i més varietat, a partir d'ara aprofitaré la banda ampla i deixaré de jugar amb la meua ràdio per trobar el 106.7 FM.
Sols falta un directori general amb totes les ràdios i televisions disponibles en català, tot arribarà i no els servirà de res la censura, de moment tenim Clica Catalunya Ràdio

dilluns, 22 de juny del 2009

Europa Film Treasures

DILLUNS, 22/06/2009 - 06:00h

Una passejada per la Barcelona del 1908

Europa Film Treasures brinda la possibilitat de veure films europeus fets entre les acaballes del segle XIX i el 1970

La possibilitat de passejar amb tramvia per la Barcelona de la primeria del segle XX és a l'abast d'un sol clic. 'Barcelona en tramvia' és un film de set minuts fet per Ricard de Baños l'any 1908. Hom el pot veure ara a internet gràcies a Europa Film Treasures, l'arxiu en línia que fa possible la contemplació dels primers films del cinema europeu. A més de veure el film (aquest o qualsevol altre), podeu obtenir-ne informació complementària.

A la pàgina hi ha un cercador per a facilitar la consulta de tot el fons de la col·lecció, en què trobareu un grapat de petites joies, com aquest brevíssim film, de poc més de tres minuts, en què es pot veure com tempesteja sobre la ciutat de Barcelona.

Paga la pena de mirar-se la web a pleret i de descobrir els petits grans tresors fílmics que serva.

Fotogrames del film.
+ Europa Film Treasures.
+ Notícies anteriors a VilaWeb: Un youtube per al primer cinema europeu (19/08/2009).

convertidor arxius

DILLUNS, 22/06/2009 - 06:00h

Una web per a convertir arxius entre gairebé qualsevol format

Podeu convertir, de franc, arxius publicats a internet o que tingueu a l'ordinador

El Convert Files és un servei web gratuït que converteix arxius d'un format a un altre. Hi podeu convertir tant arxius publicats a internet, fins i tot vídeos de portals com YouTube i Dailymotion, com arxius que tingueu al disc dur. Això sí, a l'hora de proposar la conversió, haureu marcar el format d'arxiu que vulgueu obtenir i donar l'adreça electrònica, perquè puguin enviar-vos l'enllaç on trobareu l'arxiu convertit i a punt de ser descarregat.

A la web mateix, hi trobareu la llista dels formats que es poden convertit: n'hi ha de compressió de documents, com zip o rar; arxius de text, com docx, doc, html i pdf; d'imatges, com jpg, gif i bmp; d'àudio, com mp3 i wav; de vídeo, com flv i mov; i molts més. Per a transformar els arxius n'hi ha prou de seleccionar el format que us interessi i de tenir una adreça de correu electrònic perquè us el puguin enviar.

dissabte, 20 de juny del 2009

Juan Carlos Moreno Cabrera - Lingüística y nacionalismo (...)

Conferència a càrrec de Juan Carlos Moreno amb el títol; "La Lingüística y el nacionalismo lingüístico español" dins el marc de la Jornada 10 Anys de Filologia catalana a la UOC.

dilluns, 15 de juny del 2009

Les deu millors fotos de la NASA - VILAWEB

DILLUNS, 15/06/2009 - 06:00h

Les deu millors fotos de la NASA

Els internautes han triat les millors fotos aeroespacials

En ocasió del desè aniversari de l'Observatori de la NASA, els internautes han seleccionat les deu millors instantànies realitzades per la companyia aeroespacial. La fotografia més popular ha estat la dels anells de Saturn, feta des de la nau espacial Cassini, a mil milions de quilòmetres de distància. Les fotos van acompanyades de textos explicatius i s'ofereixen en formats diferents perquè es puguin fer servir, per exemple, de fons de pantalla.

Entre les fotografies triades, n'hi ha d'una aurora austral verda a l'Antàrtida, resultant d'una gran erupció solar, de la vista aèria de l'atol Atafu al sud del Pacífic, i d'una tempesta de radiació solar.

Aprendre català amb el 'Diccionari visual - Vilaweb

Aprendre català amb el 'Diccionari visual - Vilaweb

+ 'Diccionari visual'.

Aprendre català amb el 'Diccionari visual'

Inclou un recull multilingüe de frases d’ús habitual en català, espanyol, anglès, francès, alemany, àrab i xinès.

Als més menuts o als nouvinguts que aprenen el català, els pot ser força útil aquest 'Diccionari visual' (pdf), que acaba de publicar-se. Ofereix un primer contacte amb la llengua catalana a base d'imatges i paraules agrupades per centres d'interès: el poble i la ciutat, el parc, la casa, la família, la verdura... Així mateix, conté un recull multilingüe de frases d’ús habitual en català, espanyol, anglès, francès, alemany, àrab i xinès.

És una iniciativa de la Direcció Insular de Política Lingüística del Consell de Mallorca i de l'Àrea de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística de l'Ajuntament de Palma. Hi han col·laborat el Govern de les Illes Balears i el Centre Balears Europa.

Fotopèdia, una enciclopèdia fotogràfica a la xarxa. VILAWEB

DILLUNS, 15/06/2009 - 06:00h

Fotopèdia, una enciclopèdia fotogràfica a la xarxa

S'hi poden publicar, organitzar, comentar i compartir fotografies

La Fotopèdia és una enciclopèdia fotogràfica, consultable per internet, que aplega més de 4.500 articles i unes 160.000 fotografies. Per més que encara es trobi en fase de proves, ja brinda als usuaris la possibilitat de publicar fotografies amb una qualitat prou destacable, d'organitzar-les i de documentar-les amb informació de la Wikipedia i amb recursos diversos, com, per exemple, el Google maps. Però té moltes més particularitats.

Per exemple, la diferència entre la Fotopèdia i el Flickr és que la Fotopèdia deixa organitzar i classificar les fotos per modalitats i categories i el Flickr és una mera xarxa d'intercanvi fotogràfic. A més, l'usuari pot definir un perfil per a seguir els altres usuaris, i interactuar-hi, dintre els àlbums de cada un. També és interessant que els usuaris nominin, votin i triïn les fotos que millor il·lustren la informació. Els responsables de la web miraran de remunerar, més endavant, els fotògrafs pel material proposat.

Per servir-se de la Fotopèdia, l'interessat s'hi ha de registrar i s'ha d'instal·lar una aplicació per a poder editar les instantànies i carregar-les en aquesta xarxa social. Les fotografies de la Fotopèdia es publiquen amb llicència Creative Commons.

divendres, 5 de juny del 2009

EL TEMPS 25 ANYS- Article de VILAWEB

DIVENDRES, 05/06/2009 - 06:00h

El Temps fa vint-i-cinc anys als quioscos

Va néixer per obrir un espai de comunicació en català

Ara fa vint-i-cinc anys que el setmanari El Temps va aparèixer per primera volta al quiosc. Va néixer a València a final de maig del 1984, gràcies a l'empenta d'Eliseu Climent, amb la finalitat de mantenir i consolidar un espai comú de comunicació en català. Pocs es pensaven que El Temps duraria tant. Joan Fuster mateix va dir que, pel que havia de durar, només hi arriscaria una pesseta. Però la revista ha aconseguit de vèncer totes les adversitats.

Article complet aquí.


dimecres, 3 de juny del 2009

Barça Gladiators

Video que va ensenyar Pep Guardiola als jugadors abans de la final de la Champions League de Roma 2009. També el com va preparar-se