dilluns, 15 de juny del 2009

Fotopèdia, una enciclopèdia fotogràfica a la xarxa. VILAWEB

DILLUNS, 15/06/2009 - 06:00h

Fotopèdia, una enciclopèdia fotogràfica a la xarxa

S'hi poden publicar, organitzar, comentar i compartir fotografies

La Fotopèdia és una enciclopèdia fotogràfica, consultable per internet, que aplega més de 4.500 articles i unes 160.000 fotografies. Per més que encara es trobi en fase de proves, ja brinda als usuaris la possibilitat de publicar fotografies amb una qualitat prou destacable, d'organitzar-les i de documentar-les amb informació de la Wikipedia i amb recursos diversos, com, per exemple, el Google maps. Però té moltes més particularitats.

Per exemple, la diferència entre la Fotopèdia i el Flickr és que la Fotopèdia deixa organitzar i classificar les fotos per modalitats i categories i el Flickr és una mera xarxa d'intercanvi fotogràfic. A més, l'usuari pot definir un perfil per a seguir els altres usuaris, i interactuar-hi, dintre els àlbums de cada un. També és interessant que els usuaris nominin, votin i triïn les fotos que millor il·lustren la informació. Els responsables de la web miraran de remunerar, més endavant, els fotògrafs pel material proposat.

Per servir-se de la Fotopèdia, l'interessat s'hi ha de registrar i s'ha d'instal·lar una aplicació per a poder editar les instantànies i carregar-les en aquesta xarxa social. Les fotografies de la Fotopèdia es publiquen amb llicència Creative Commons.