dilluns, 24 de desembre del 2007

El cant de la Sibil·la


VILAWEB, DILLUNS, 24/12/2007 - 06:00h

El Cant de la Sibil·la ressonarà a la nit per tot el país

Cada nit de Nadal s'interpreta a unes quantes poblacions del país el 'Cant de la Sibil·la', un anunci de la fi del món basat en l'Apocal·lipsi. És el drama més antic que es coneix (més i tot que el Misteri d'Elx), car ja es feia a Ripoll el segle X, i sembla derivat de les homilies nadalenques que volien convèncer els descreguts del retorn de Crist. Fins al segle XIII es cantava en llatí, si bé es va anar adaptant al català, a l'occità i al francès.
Anit, el cant ressonarà al santuari de Lluc (Mallorca), on hi és especialment tradicional, i també a la catedral de Santa Maria del Mar de Barcelona, a la Seu Vella de Lleida, a la catedral de Vic, a l'ermita de Santa Anna de Gandia i a l'Alguer. Aquests últims anys, el Cant de la Sibil·la s'ha recuperat també a Ontinyent, on es representa cada 22 de desembre a l'església de l'Assumpció de Sant Maria.


+ Webs relacionades dins Nosaltres.Cat: El Cant de la Sibil·la.+ Festes.org: El cant de la Sibil·la.+ Versió del Cant de la Sibil·la interpretat pels Blavets de Lluc en format ram i fragment en format mp3.