dijous, 27 de març del 2008

RETOC FOTOGRÀFIC EN LÍNIA - VILAWEB

DIJOUS, 27/03/2008 - 12:18h

Adobe obre una versió gratuïta i en línia del Photoshop

El servei Photoshop Express és una versió simplificada d'aquest programa de retoc fotogràfic

Scott Kelby, un dels responsables del conegut programa de retoc fotogràfic Photoshop, de l'empresa Adobe, anuncia avui al seu bloc que ja s'ha obert la versió gratuïta i en línia del programa, anomenada Photoshop Express. En una presentació en vídeo diu que, tot i que utilitza la mateixa tecnologia que el Photoshop, la interfície és molt diferent i s'ha pensat per crear un servei comunitari d'edició fotogràfica en línia.

Per provar el servei, que encara és en fase 'beta', només cal que us hi registreu. Es tracta d'un servei gratuït que en teoria només és disponible per als usuaris dels Estats Units, però si us hi registreu com a ciutadans d'aquest país podreu gaudir-ne sense problemes. Hi trobareu a faltar moltes de les opcions del Photoshop, però tot i així en disposareu de moltes per editar les fotografies, com retocar el balanç de blancs, la lluminositat o la saturació de colors, retallar o distorsionar la imatge, treure l'efecte d'ulls vermells dels retrats...

Cada usuari registrat disposa de 2GB d'espai per emmagatzemar-hi fotografies i publicar les galeries d'imatges en una pàgina web que pot consultar qualsevol. Segons Scott Kelby, el servei s'ha pensat especialment per a joves d'entre divuit i vint-i-dos anys usuaris intensius de serveis d'internet com MySpace o Facebook i, de fet, s'ha pensat perquè sigui compatible amb Facebook, Photobucket i Picasa.

Tot i això, cal recordar que Photoshop Express no és el primer servei d'edició de fotografia en línia; a la xarxa també hi ha disponibles serveis com Aviary, WiredNess, Pixhr, Phototool i Picnik, que ja fa temps que funcionen.