dilluns, 17 de març del 2008

Errades amb el photoshop. Vilaweb d'avui

DILLUNS, 17/03/2008 - 06:00h

Les males passades del Photoshop

Una web exposa les errades de dissenyadors fetes amb aquesta aplicació informàtica

Quantes vegades el Photoshop ha jugat una mala passada als dissenyadors? Moltes, i sovint no passen desapercebudes. Aquesta aplicació informàtica ofereix moltes possibilitats, entre més coses, per a manipular fotografies i millorar-ne la qualitat. Però els dissenyadors són humans i, per tant, susceptibles de cometre errors. Una web recull algunes errades importants comeses amb aquest i, tanmateix... publicades.

Tot mirant les fotografies, observem que hi ha un error força corrent quan es manipulen les mans dels personatges. En aquesta foto d'una historieta d'aventures, per exemple, la protagonista té tres mans.

En un cartell del film 'Heartbreakers', el dissenyador també s'ha confós manipulant les mans de les protagonistes, i al film 'Highlander', el protagonista no agafa l'espasa correctament.

Més exemples d'errades amb Photoshop: un jugador de bàsquet sense cap, que va aparèixer a Sports Illustrated; un gos a la neu que no deixa petjades; i la cara de Britney Spears enganxada a un cos que no és el seu, tal com es va descobrir posteriorment (tot i que això no fou un error, sinó una manipulació expressa).