dijous, 16 d’octubre del 2008

curs de català en línia parla.cat: del RACOCATALA.CAT

2.200 inscrits al curs de català en línia 'Parla.cat'
Dijous, 16 d'octubre de 2008 a les 13:00
Informa: Guillem

Cultura
parla_cat_29.jpegDes de l'1 d'octubre un total de 2.200 alumnes s'han inscrit a Parla.cat, l'entorn de català en línia que té per objectiu posar a disposició de tothom, sigui quin sigui el seu orígen, residència o coneixement previ del català, materials didàtics d'aprenentatge i millora del domini de la llegua. Parla.cat és una eina de la Secretaria de Política Lingüística del Departament de la Vicepresidència i l'Institut Ramon Llull, en col·laboració amb el Consorci per a la Normalització Lingüística, i presenta quatre nivells d'aprenentatge: bàsic, elemental, intermedi i de suficiència.

Cada nivell compta amb tres graus, cadascun previst per aproximadament 45 hores de dedicació (uns tres mesos). De moment només estan disponibles els nivells bàsic i elemental, i progressivament s'hi implementaran els altres dos. Per inscriure's al curs només cal registrar-se, moment en què es rep un usuari i mot de pas per entrar a Parla.cat, on es podrà fer una prova inicial per determinar el nivell de coneixements de català. Tant aquesta prova com la inscripció als cursos es fa de manera telemàtica. Hi ha dues modalitats de curs, lliure, de caràcter gratuït i amb un aprenentatge totalment autònom, i amb tutoria, que és de pagament i ofereix un tutor que guia l'evolució de l'alumnat. Per aquesta darrera modalitat les inscripcions es tanquen el 31 d'octubre.

Un cop acabats els cursos de Parla.cat l'alumne pot optar a les proves oficials que s'organitzen de manera presencial. Parla.cat disposa també d'un espai de recursos per al professorat, reservat als professionals de la llengua, amb material de suport per a les classes.