dimecres, 21 de gener del 2009

Les 50 obres principals de la Bernat Metge arriben als quioscos

Les 50 obres principals de la Bernat Metge arriben als quioscos
La col·lecció Bernat Metge va néixer gràcies al patrocini de Francesc Cambó

Les 50 principals obres clàssiques gregues i romanes de la col·lecció Bernat Metge -una de les més prestigioses i selectes del món de l'edició- han arribat als quioscos. Publicades per l'Institut Cambó, conserven el contingut i la composició de la col·lecció original, segons han informat els responsables de l'edició. Es tracta d'edicions bilingües traduïdes per escriptors i filòlegs com Carles Riba, Joaquim Balcells, Carles Cardó o Miquel Dolç. La col·lecció, que recull obres des del segle V abans de Crist fins al segle II després de Crist, posa a l'abast del públic els textos més importants de la història, la literatura i el pensament de Grècia i Roma.

El primer volum de la col·lecció inclou dues tragèdies de Sòfocles, Antígona i Les dones de Traquis, traduïdes per Carles Riba. En els 50 volums, hi ha obres de tots els gèneres de la literatura clàssica: tragèdia, comèdia, filosofia, novel·la, èpica i lírica, informa Europa Press.

La Fundació Bernat Metge va ser creada el 1922, sota el patrocini de Francesc Cambó, amb l'objectiu d'incorporar els autors grecs i llatins a la llengua i cultura catalanes. Actualment, la col·lecció està formada per més de 365 volums.

Enllaços relacionats:
Col·lecció Bernat Metge

1 comentari:

Josep Perucho ha dit...

Ara sols falta que també arriben als quioscos d'aquí baix.