divendres, 7 de novembre del 2008

TELEVISIÓ A LA CARTA

TV3 obre el seu arxiu de programes '3 a la carta'

Dijous, 6 de novembre de 2008 a les 19:00
Informa: Guillem
3alacarta_41.jpegDes de l'1 de novembre Televisió de Catalunya (TVC) ha obert el servei 3alacarta de forma gratuïta per a tots els continguts del seu arxiu. Des de la creació d'aquest servei, l'any 2004, TV3 oferia de franc només l'accés als programes de producció pròpia dels darrers dies d'emissió, mentre que la resta de continguts eren de pagament. Per tant a partir d'ara tant els programes recents com els que es van fer fa anys estan accessibles des d'aquest servei, que conté més de 75.000 vídeos i que n'incorpora uns 600 més cada setmana.

3alacarta ofereix el senyal digital en directe dels canals TV3, 33, K3, 3/24, 300 i TVCi. També s'hi poden trobar íntegrament sèries i programes d'èxit de Televisió de Catalunya, com ara Polònia, Ventdelplà, Caçadors de Bolets o Porca Misèria, així com els Telenotícies dels serveis informatius. S'estan incorporant a l'arxiu altres programes dels quals TV3 n'ha aconseguit els drets per internet, com documentals, series d'animació infantil o retransmissions esportives, així com programes, produccions i sèries antigues del catàleg dels 25 anys de TV3, com Nissaga de Poder o Plats Bruts. Hi haurà properament també les 4 primeres temporades d'El Cor de la Ciutat, ja que ara només hi ha les 5 darreres.

A més a més 3alacarta té previst incorporar properament una secció d'Alta Definició (HD), on hi haurà fragments de programes de TV3 rodats en aquesta definició: Els Pirineus des de l'aire, Serrallonga, Dolça Catalunya, H2O, Artistes, etcètera. El servei també inclourà la possibilitat d' "incrustar" els vídeos de forma senzilla en blogs o planes web, com ja permeten alguns servidors com YouTube, i properament també té previst obrir una secció de PodCasts.